2019. január 5., szombat

0001. Fogadom 2019

Viszonylag sokszor kezdtem már neki úgy az új évnek, hogy tettem pár fogadalmat, aminek egy jó része pont azok voltak, amelyeket a filmekben is lehet hallani, pár hónappal később viszont már az összessel megbuktam és a javáról már meg is feledkeztem. Ennek köszönhetően tavaly már egyetlen apró fogadalmam se volt, ha pedig jól emlékszem, már előtte sem. Sosem volt meg a kellő motivációm ahhoz, hogy sikeres legyek ezekkel kapcsolatban, ez pedig sajnos másra is igaz, ahogyan az is, hogy a kitartásommal is akadnak problémák. Ezek után pedig érthető az a kérdés, ha felmerül, hogy akkor most mi változott? Most miért tudnám a célig elvinni és megvalósítani a fogadalmaimat? Nos, a válaszom annyiban merül ki, hogy egy részt, nagyon sokat változtam, főleg az utóbbi hetekben, hónapokban, ráadásul most átgondolva és tudatosan állok az új év megkezdéséhez. Nem utolsó sorban pedig csak az van a fejemben, hogy most sikerülni fog és nem fogom idő előtt feladni, meg fogom csinálni, mert képes vagyok rá.

Mielőtt még rátérnék ténylegesen a 2019-es fogadalmaimra, tenni fogok egy kis kitérőt. Az idei évvel elkezdtem a saját Bullet journalomat vezetni. Korában vagy kaptam, vagy magamnak vettem a határidőnaplókat, amik sablonszerűen meg voltak tervezve, egy ideig használtam is őket, de hamar eltűnt a lelkesedésem a vezetésével kapcsolatban. A bujo módszerrel már szemezgettem előző évben is, de akkor sajna nem sikerült január 1-re elkészülni a kis határidőnaplómmal (lustaság a köbön), így csúsztattam a következő évre. Valamiért az én csökönyös agyam nem igazán akart élni azzal a lehetőséggel, hogy év közben is el lehet kezdeni az egészet. Most viszont nem ültem a babérjaimon, időben neki kezdtem a tervezgetésnek és ugyan még jelenleg is ismerkedem az egész rendszerrel, de már használatban van a naplóm. Nem állíthatom, hogy tökéletesen használom, hogy minden megfelel a saját igényeimnek, hiszen annyi inspiráció található a különböző oldalakon, hogy nem is tudom, hogy mi az, amire nekem szükségem van, és mi az, ami nekem haszontalan. Viszont abban tényleg bízom, hogy sikerül valami rendszert belevinni az életembe, a káoszomba, mert azzal mindig is tisztában voltam, hogy sok mindennek ez áll az útjában.

A fogadalom listám is már a bujómban szerepel, és ahogy most végigfutok rajta, megint meg kell állapítanom, hogy semmi eget rengető dolgot nem fogadtam meg, kivétel talán az utolsó. Igazából nem is akartam túl nagy horderejűeket, kezdetnek elegek lesznek ezek a kisebb célok, aztán ha idén végre sikerül teljesítenem ezeket és nem adom fel őket út közben, jövőre majd jöhetnek a nagyobb falatok.

1. Szorgalmasabbnak lenni.

2. Rendszeresen mozogni és leadni a felszedett felesleget.

3. Elkezdeni egy új regényt és be is fejezni még az idén.

4. Elérni a 100 ezres szóhatárt.

5. Elolvasni idén 60 könyvet.

6. Nyitottabbá válni.

7. Nem félbehagyni a Bujo vezetését.

8. Nem halogatni a dolgokat.

9. Rendszeresen posztolni a Lelkem vagy-ra.

10. Találd meg önmagad!

Minden pontra külön-külön nem szeretnék kitérni, hiszen némelyiknél felesleges is lenne. A regénnyel kapcsolatosan nemsokára majd hozok egy bejegyzést, amiben kitérek az egész „pályafutásomra” meg a hozzáfűződő dolgokhoz. Illetve majd ugyan ez lesz a könyves fogadalmammal is. A legutolsó lesz azt hiszem, a legnehezebb is egyben, mert már hetek óta tanácstalanul állok ezzel a kérdéssel szemben és az év végére szeretnék valamilyen választ adni majd erre.

Nos, ezek lennének az én idei fogadalmaim, amik lehet nem nagyok, de nekem fontosak. Ti tettetek fogadalmakat 2019-re?

2 megjegyzés:

 1. Szia! :)
  Először is sok sikert a fogadalmakhoz! Szép kis lista lett, sűrű éved lesz :)
  A regény befejezés nálam is listán van ^^ De én nem akartam terjedelmi korlátokat szabni magamnak :) Így is azt látom, hogy az utolsó 6-7 fejezet tele van értelmetlen jelenetekkel, csak hogy nyújtsam, és elveszik közte valahol a lényeg. Rengeteget kellett kukázni, hogy a fő cselekmény végre előtérbe kerüljön, ahogyan érdemli. Úgyhogy én már inkább úgy vagyok vele, hogy lesz amennyi lesz, de az szóljon arról, amiről kell, és ne vigye vakvágányra a cselekményt (mert ráadásul ez a sok hülyeség sokat tompított a tetőponton is). De ahány ember, annyi bevált módszer :)
  Na meg aztán a másik fogadalmamnak eleget téve vagyok itt, és írok másokhoz ^^ (És csendben remélem, hogy legalább páran viszonozzák...)
  Kitartást a terveidhez!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm szépen, igyekszem lépésről lépésre haladni vele. Viszont az a 100 ezres szóhatár nem csak arra a regényre szól, amit idén be akarok fejezni. Nem akarom bekorlátozni magam, mert úgy csak nyűg lenne a fejezetek írása. Viszont azt szeretném, ha lenne valami ösztönző, ami az egész írásomra koncentrálódna, tehát abba a terjedelmi korlátba mindent bele akarok számítani: regény fejezetek, novellák, kisebb szösszenetek, blog bejegyzések. Így azért máris más megvilágításba kerül szerintem ez a fogadalmam, mivel számomra ez egy írásra ösztönző fogadalom lenne. :)
   Nagyon örülök és köszönöm is, hogy az én kezdő blogom az egyik, ahová írsz a fogadalmadnak köszönhetően. Ez most jólesett :)
   Köszönöm, és viszont kívánom neked is!

   Törlés